donderdag 5 mei 2016

Voor mijn eerste bezoek aan Zuidoost-Azië koos ik ervoor om Singapore en Maleisië te bezoeken. De keuze voor deze landen kwam in de eerste plaats omdat je in deze landen heel makkelijk kan rondreizen met touringcars en lokale bussen en dit allemaal voor een prikje. Op 1 mei landde ik op Changi Airport in Singapore voor een verblijf van twee weken. In Singapore had ik de mogelijkheid om te logeren in een Airbnb in de mooie wijk Joo Chiat. In deze buurt vind je veel pastelkleurige shophouses. Deze wijk is de thuisbasis van Peranakans, afstammelingen van Chinese en Indiase immigranten. Deze shophouses geven een heel bijzondere karakter aan de stad. 


Misschien is Chinatown wel de meest bezochte toeristische bestemming van de stad, maar net achter de drukke winkelstraten vind je pareltjes van barokke en victoriaanse architectuur.
Bugis is een andere interessante plaats om te bezoeken, het is er altijd druk. Vanaf Bugis Village is het een korte wandeling naar het Rochor Center. Deze 4 kleurrijke gebouwen werden gebouwd door de Housing and Development Board in 1977. Helaas zullen ze in september 2016 worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe snelweg.
Een bezoek aan Little India is een must, het is een levendige buurt met kleurrijke shophouses waar ze van alles verkopen en ook als je niets nodig hebt, zul je geen spijt krijgen van een bezoek, er zijn zoveel interessante dingen te zien.


Gardens by the Bay is onderdeel van een strategie van de Singaporese overheid om Singapore te transformeren van een "Garden City" naar een "City in a Garden". Het doel is om de kwaliteit van het leven te verhogen door groen en flora in de stad te verbeteren. Gardens by the Bay kijkt uit op de Marina Bay en het indrukwekkende resort Marina Bay Sands.
Er zijn natuurlijk nog heel veel plaatsen te ontdekken in Singapore maar vomijn laatste dag ter plekke, bezocht ik de laatste kampung (dorp) in Singapore, Pulau Ubin. Aan mijn Airbnb nam ik bus nummer 2 die me rechtstreeks naar de terminalstop van Changi Village bracht. Op een kleine wandeling van Changi Village Hawker Centre, ligt de Changi steiger waar boten vertrekken naar Pulau Ubin, een klein eiland dat een van de resterende landelijke gebieden van Singapore is. De bumboat naar Pulau Ubin kost 3 SGD per persoon, te betalen aan de kapitein aan boord en er moeten ten minste 6 passagiers op de boot zitten voordat die vertrekt en de rit duurt maar een paar minuten. Aan de steiger kan je bij de vele fietswinkels een fiets huren voor 8 SGD per dag en je krijgt er een gratis wegenkaart bij. Er zijn een aantal ruige delen op het fietspad en je zult veel wilde zwijnen en apen tegenkomen. Na een tijdje arriveerde ik bij de unieke Chek Jawa, een waterrijk gebied met zes ecosystemen - zandstrand, rotsstrand, zeegraslagune, koraalpuin, mangroven en bos aan de kust. Alle bezoekers moeten hun fietsen achterlaten om Chek Jawa te voet te verkennen via de houten loopbrug.

                                             Planning a solo trip find read more here
                                        Looking for some travel tips ?

0 reacties:

Een reactie posten